Sezóna volá aneb jak si zařídit hernu na zahradě!

Pro mnoho z nás je zahrada centrem rodinného života a místo, kde s dětmi trávíme spoustu času, obzvlášť v tomto období. Pro děti je skvělým místem k objevování, hraní a učení. Pobyt na čerstvém vzduchu dětem přirozeně prospívá, stejně tak pohyb, ke kterému je nejlépe vedou právě vhodně zvolené hračky a zařízení. My pro vás máme několik skvělých tipů a nápadů, jak si dětské hřiště zařídit nebo vylepšit pro nadcházející sezónu!

 Facebook Ads (38)_1

Zahrada jako jedno obrovské hřiště

Zahrada může být plná zábavy. Určitě to ale neznamená, že musí být přeplněná všemožným zařízením. Stačí správně vybrat několik vhodných prvků, které budou děti dlouhodobě bavit a přirozeně podporovat jejich fyzickou aktivitu. Nejdůležitějším hlediskem při zařizování zahradního koutku pro děti je bezpečnost. Proto vybírejte vždy bezpečné hračky a pomůcky odpovídající věku a schopnostem vašich dětí. 

 Facebook Ads-248

Na žádném oblíbeném hřišti většinou nechybí houpačky a skluzavky. Jsou to generacemi ověřené herní prvky a poskytují dětem opravdu dlouhodobou zábavu. Současná nabídka je velmi rozmanitá, můžete si vybrat jednotlivé prvky zvlášť nebo pořídit například celé venkovní hřiště v kuse, které obsahuje více aktivit najednou (například houpačky se skluzavkami, lezeckými nebo šplhacími sítěmi, posilovacími prvky atd.). 

 

 

Další skvělou volbou, tzv. na jistotu, jsou zahradní domky. Domečky jsou totiž výborným společníkem po celý rok. Malý obyvatelé si v nich mohou hrát na různé role a všemožně si domeček vybavovat podle aktuální oblíbenosti. 

 

 

Pokud už na zahradě nějaké vybavení máte, může být po několika sezonách pro děti už okoukané, proto je skvělým řešením doplnit je o nové prvky.  Například sportovní kladina pro děti je jedním z nenáročných a zábavných řešení.  Rozvíjí smyslové i motorické dovednosti dětí a učí je trpělivosti. Děti si na ní mohou trénovat rovnováhu a zároveň si užijí spoustu legrace! 

 

 

Většina malých dětí ráda kope do míče, ale co takhle zkusit basketbal? Pro malé sportovce můžete pořídit první basketbalový koš:) I ti nejmenší hráči si tak budou rozvíjet hrubou motoriku a zábavnou formou se naučí přesnosti a trpělivosti.  

 

 

Větší investicí jsou například lezecké stěny, nicméně věřte, že zabaví i vás rodiče:) Jsou určeny pro všechny věkové kategorie, rozvíjí obratnost, koordinaci a vytrvalost. Tyto stěny jsou velmi oblíbeným a efektivním způsobem, jak si děti posilují svaly a zlepšují koordinaci a sebevědomí.

 

Do zahrady také můžete zahrnout místa pro uměleckou tvorbu a kreativní činnost. Venkovní tabule na kreslení, pískoviště, různé vodní doplňky nebo například teepee! 

 

Pokud mají vaše děti raději činnosti společné s vámi, skvělým řešením je pořídit jim jejich vlastní sady náčiní, které běžně používáte na zahradě vy.  Sekačka na trávu nebo zahradní gril jsou skvělým společníkem pro každého malého zahradníka a zároveň způsobem, jak trávit čas společně. Děti se už od útlého věku učí povinnostem a jistě vy sami oceníte, jak nápomocní vám mohou být:)  

 

Kromě aktivního hraní je důležité mít v zahradě i místo pro odpočinek a relaxaci. Zahrňte do prostoru venkovní sedací místa, jako jsou lavičky, piknikové stoly, houpací sítě nebo oblíbené venkovní sedací vaky, kde si děti mohou odpočinout a načerpat nové síly.

 

Malý prostor, pořád velká zábava

Ne každý z nás má u svého bydlení zahradu. Venkovní pohodu si však nemusíte dopřát jen tam, pohodlně si můžete zařídit i balkon nebo terasu. Stačí vybrat prostorově výhodnější vybavení a doplňky. Například roztomilé mini pískoviště udělá vašim nejmenším radost i na tom nejmenším balkóně. Velmi oblíbené jsou také multifunkční hrací stoly, které zabaví vaše děti i jejich kamarády. Pro malé pěstitele můžete pořídit jejich první květináč, ve kterém si mohou vypěstovat své vlastní kytičky nebo třeba jahody!:)

Tak co, nalákali jsme vás? Půjdete s námi ven?:)

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz