Tipy na dárky pro děti a maminky

Lámete si hlavu s tím, co pořídit pod stromeček nastávající mamince nebo čerstvému miminku? Čím potěšíte batolata a větší ratolesti? Nebo hledáte tipy pro babičky, dědečky, tetičky, strýčky a tatínky? Moc rádi vám s výběrem těch nejlepších dárků pomůžeme nebo vás alespoň inspirujeme. Všechny dárky můžete pochopitelně využít pro jakoukoliv příležitost jako jsou narozeniny, výročí, svátky, narození miminka nebo jen tak pro radost.

4_2

Dárky pro novorozence

Těm nejmenším miminkům úplně stačí milující náruč rodičů. Hračky kolem sebe ještě tak úplně nevnímají. Dárečky jsou proto spíše pro maminky. Nejvhodnější jsou doplňky do základní výbavičky jako jsou například hnízdečka nebo košíky pro miminko, které jsou i vkusným doplňkem do domácnosti. Dalším krásným a praktickým dárkem je zavinovačka, která v prvních týdnech života zajistí miminku pocit bezpečí a pohodlí. Velmi oblíbené jsou také spací pytle a pro novorozeňátka konkrétně swaddlery, které si pochvalují maminky z celého světa. V žádné výbavičce by neměla chybět i kvalitní deka, která děťátku vydrží často až do školkovývh let. Každou maminku ale jistě potěší i praktický a kvalitní kousek oblečení, který vydrží dlouho, je z kvalitních materiálů, snadno se obléká a v neposlední řadě udělá parádu. Takové jsou například rostoucí overálky nebo ikonická body s uzlíkem od české značky Moniel.

Pokud se ale přeci jen rozhodnete pro hračku, nejlepší volbou jsou například takzvaní „usínáček“ do postýlky nebo cokoliv co chrastí, vydává zvuky nebo se dá snadno žužlat.

3_2

Dárky pro nastávající maminky

Kromě výbavičky pro miminko, kterou jsem již zmínila, potěší každou budoucí maminku pohodlné těhotenské a kojící oblečení, a to jak v posledních měsících těhotenství, tak po porodu ale i během celé mateřské dovolené. Moniel nabízí krásné a stylové těhotenské a kojící košilky nebo župánky, které jsou ideální již do porodnice. Vše je šité v české republice z těch nejkvalitnějších materiálů a ve spolupráci s laktačními poradkyněmi. Pokud hledáte dokonalý dárek k narození miminka, doporučujeme set pro maminku Moniel doplnit o overálek nebo body s uzlíkem ve stejné barvě. Maminka s miminkem se tak dokonale sladí.☺ 

Radost jistě uděláte i poukazem na těhotenskou masáž, předporodním kurzem nebo kvalitní kosmetikou

DSC_6649

Dárky pro batolata 

Děti od cca 3 měsíců už začínají daleko více vnímat svět kolem sebe, proto jsou v tomto věku nejvhodnější dárky, které rozvíjí jejich jemnou motoriku jako jsou nejrůznější chrastítka, kousátka na první zoubky atd., hračky, co zaměstnávají jejich učenlivou hlavičku jako například kontrastní obrázkové knížky, barevné šustící hračky atd. V tomto věku je ale velmi důležitá i motivace ke zdravému motorickému vývoji, proto každá maminka jistě uvítá například hrací deku nebo podložku, na které si miminko může pohodlně hrát a zkoušet, co jeho tělíčko všechno dokáže. Skvělým vynálezem jsou také spací pytle s nohavicemi, které umožní miminku absolutní volnost pohybu, a to jak při denních hrátkách, tak i během noci. Dle odborníků se navíc jedná o nejbezpečnější způsob spánku pro malé děti.

DSC_2094

Dárky pro děti od 1 do 3 let

„Všechno chci zkusit, všude vylezu a všechno mě zajímá“. Všeteční jednoleťáčci jsou velmi aktivní a zvídaví. Pro ně jsou nejlepší takzvané „smysluplné hračky“ jako jsou nejrůznější edukativní hračky, které je zabaví a rozvíjí jejich psychomotoriku. Oblíbené jsou například nejrůznější vkládací puzzle, dřevěné nebo pěnové kostky, hudební nástroje, nebo interaktivní hračky. V tomto věku je také klíčové motivovat děti k pohybu a učit je překonávat všelijaké překážky. Skvělá jsou proto domácí hřiště, balanční prkna nebo populární Piklerové trojúhelník. Pokud chcete v dětech rozvíjet samostatnost, doporučujeme pořídit učící věž. Je to pomocník do každé domácnost, který dětem umožní zapojovat se do každodenních činností a rodičům často uvolní ruce při vaření nebo uklízení.

Nejednu holčičku pak potěší krásná a kvalitní panenka a malým parádnicím udělá jistě radost třeba zrcátko. :)

Pod stromečkem nesmí pochopitelně chybět ponožky. Ty od Mama's Feet ale zaručeně potěší i ty nejmenší díky krásným hravým vzorům nebo roztomilým zvířecím motivům.

Multifunkční učící věž Craffox 11

Snad vás tento článek alespoň trochu inspiroval, pokud si ale stále lámete hlavu, neváhejte nám zavolat nebo napsat. Jsme tu pro vás a s výběrem rádi pomůžeme. 

Ať už ale nejmenším členům rodiny pořídíte cokoliv, vždy bude nejdůležitější společně strávený čas, který je tím největším dárkem pro každého.

Přeji krásné Vánoce plné dětského smíchu a klidu a pohody.

Vaše Tereza z Monbaby

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz