Učící věž – na co si dát pozor při výběru a jakou věž vybrat?

„Pomoz mi, abych to dokázal sám“

Maria Montessori

 Jak správně vybrat učící věž Monbaby

Nemusíte být zrovna fanouškem Montesssori filosofie, abyste ocenili výhody této vychytávky. Stačí dát dítěti příležitost a prostředky, aby se osamostatnilo a budete překvapeni, co všechno dokáže.

Děti se nejlépe učí napodobováním dospělých, proto je tak neuvěřitelně přitahují kuchyňské linky, pracovní ponky, umyvadla v koupelně a podobně… propojte dospělácký svět s tím dětským právě pomocí učící věže.

 

Učící věž (Learning tower) vychází z principů Montessori pedagogiky, která je založena na postupném nabývání samostatnosti dětí, radosti z objevování a zapojení do každodenních úkolů v domácnosti.

Jistě už jste zažili situaci, kdy se snažíte uvařit oběd a vaše dítko vás neustále popotahuje za nohavici a dožaduje se, abyste ho zvedli a ukojili tak jeho zvědavost… a co si budeme povídat… vařit s dítětem v náruči není zrovna ideální :-) Proto přisunete malému zvědavci k pracovní desce židli nebo stupínek, aby měl přehled a vy volné ruce. Ale ani jedno z toho není nejbezpečnější řešení… stačí krůček vedle a

Multifunkční učící věž Craffox 11

Oproti tomu je učící věž díky své konstrukci a zábranám ze všech stran stabilní a bezpečná. Dítko na ni samo vyleze i sleze a při práci se nemusíte obávat pádu nebo převrácení.

Můžete se tak nerušeně věnovat vaření, a navíc máte malého pomocníka pod kontrolou a na blízku. Společné vaření je navíc zábavné a rozvíjí v dětech kreativitu, koordinaci, jemnou motoriku a dovednosti, které pak využijí i jinde. Může to být, pravda, trochu náročné po stránce úklidu, ale ta radost a nadšení, když míchání těsta nebo klepání vajíček předáte do dětských ručiček :-)

168882649_557207878578262_2485374088113610386_n

Na co si dát při výběru učící věže pozor: 

  1. Bezpečnost – aby byla dostatečně stabilní a dítě na ni mohlo samo vylézt i slézt. Všechny naše učící věže splňují přísné bezpečnostní a zdravotní normy EU.
  2. Velikost – aby vyhovovala dítěti velikostně, byla polohovatelná nebo nejlépe s dětmi rostla. Na rozdíl od podomácku vyrobených, často robustních věží, jsou ty naše skladné a vhodné i do malých domácností.
  3. Materiál – aby byla povrchová úprava snadno omyvatelná, vhodná a bezpečná pro děti. Naše věže jsou držiteli certifikátu splňující požadavky EU na bezpečnost hraček podle normy DIN EN 71-3.
  4. Funkce – aby splňovala vaše požadavky jako je skladnost nebo multifunkčnost (rozložení na stolek a židličku) a aby zaujala děti díky hravému designu nebo doplňkům v podobě křídové tabule nebo skluzavky.
  5. Recenze – doporučení od spokojených rodičů jsou tou nejlepší vizitkou

 

Lucie – učící věž Craffox

Učící věž jsem objednala pro svou dceru a dodnes nechápu, jak jsem bez ní mohla v domácnosti s dětmi fungovat:) Rozhodně nejlepší investice! Už nemusím mít strach, že mi dcera spadne při vaření ze židle nebo stupínku. Vybrala jsem záměrně tento model od Craffox, protože se mi líbí její multifunkčnost. Za jednu cenu máte navíc stoleček se židlí a tabuli na kreslení! Za mě naprostá spokojenost!

 

Anna – učící věž Craffox

naprostá spokojenost, kvalita zpracování je úžasná, věž je praktická a funkční, překvapilo mě, jak jednoduché je věž přestavět. Bála jsem se, že to bude zdlouhavé, ale je to opravdu hotové během minuty. Popis odpovídá produktu. Syn je nadšený a konečně mi neřve u nohy.

 

Daniel – učící věž Weco

Kvalita zpracování na velmi vysoké úrovni, skluzavka dobře drží, věž je stabilní, ale kompaktní zároveň. S nákupem jsem velice spokojen a rád se do obchodu opět vrátím.

 

Jakou učící věž vybrat?

 

Craffox – stylová, multifunkční a ekologická 

„Jeden kus nábytku, tolik možností“

Náš bestseller a současně srdcovka, držitel čestného uznání Grand Prix z veletrhu For Babies 2021

Učící věže Craffox v sobě snoubí elegantní a hravý design, který si děti zamilují na první pohled a úžasnou multifunkčnost. Jedním pohybem věž přetvoříte na stoleček se sedátkem, u kterého si můžou děti hrát nebo stolovat. Pro tvořivé chvilky poslouží i křídová tabule, která je součástí věže. Craffoxku nabízíme ve dvou barvách a třech roztomilých provedeních - medvídek, zajíček a kočička.

Učící věže Craffox jsou navíc ekologické. K výrobě je použito výhradně dřevo z šetrně obhospodařovaných lesů a povrchová úprava je z přírodního oleje.

Multifunkční učící věž kočka přírodní 18

MeowBaby – pro milovníky minimalismu

„Roste s dětmi“

Učící věže MeowBaby zaujmou na první pohled svým minimalistickým, avšak stylovým designem. Jejich velkou výhodou je možnost upravit výšku platformy, na které děti stojí podle jejich velikosti. Proto věž roste společně s nimi.

5 (3)

Toddler in Family – multifunkční a skladná 

„Učící věž nejen pro děti“

Učící věže Toddler in Family nabízíme ve dvou variantách. První si zamilují všichni milovníci motorismu. Součástí věže jsou totiž i kolečka, která slouží nejen jako stylový doplněk, ale především vám usnadní manipulaci s věží a pro děti se tak věž stane i oblíbenou hračkou. Dá se navíc rozložit na praktický stoleček se židličkou.

Pokud o koupi učící věže přemýšlíte, ale bojujete doma s prostorem, máme pro vás řešení v podobě kuchyňských schůdků Toddler in Family. Jsou rostoucí, skládací, a navíc je využijete i vy jako praktický stupínek nejen v kuchyni.

33650-11_uc--i--ci-ve--z-2v1-car-by-toddler-in-family-bi--la-all-white35292-6_ucici-vezkuchynske-schudky-by-toddler-in-family-white

Weco – elegantní a zábavná 

„Po práci legraci“

Učící věže Weco jsou nejen elegantní a stylové, ale především úžasně praktické a zábavné.

Jedním pohybem vykouzlíte z věže stoleček se židličkou a pokud zvolíte variantu se skluzavkou, dopřejete svým dětem i parádní domácí hřiště. Vybírat můžete z několik barevných variant.

33746-11_multifunkcni-ucici-vez-3v1-se-skluzavkou-tree-prirodni--2

Teď už stačí si jen vybrat!

Pokud si nejste jistí, která je pro vás a vaše malé pomocníky ta pravá, stačí napsat nebo zavolat a my vám s výběrem velmi rádi pomůžeme.

 

Vaše

Tereza z Monbaby

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz