5 tipů, jak se nezbláznit z Vánoc + dárek pro vás

Vánoce jsou kouzelný čas a pro spoustu lidí z našeho Monbaby týmu i nejkrásnějším obdobím roku. Ale co si budeme povídat, toto období s sebou přináší často i stres. Spousta z nás cítí obrovský tlak na to, aby to doma vypadalo krásně, aby dárky byly zase o něco zajímavější než loni, dokonale zabalené, cukroví bylo včas napečeno a navíc, abychom u toho ještě celá rodina včetně dětí vypadali hezky a ideálně v nějakých nových vánočních šatičkách a košilích. No a práce samozřejmě nepočká, takže u toho všeho je potřeba dotáhnout všechny letošní projekty, uff…

TIP:

Vykašlete se na instagramovou dokonalost.

Jsem si jistá, že všichni víme, o čem ty Vánoce jsou a dokonalost to není. Na druhou stranu, vím to i já sama a stejně cítím, že bych to o Vánocích doma ráda měla jako z Pinterestu. Proto jsem se rozhodla sepsat vám, ale i sobě, několik rad a tipů, jak mít letos ty svátky a předvánoční čas opravdu o něco pohodovější

1. Seznamy a TO DO listy
Za mě asi nejdůležitější součást Vánoc. A nejen těch! Je jedno, jestli budete mít seznam na papíře, v telefonu, nebo v počítači, důležité je ho mít. Vytvořte si seznam dárků, seznam toho, co vše chcete na Vánoce pořídit a co chcete stihnout. Ten pocit, když si postupně můžete z položek odškrtávat - miluju.

TIP:

Stáhněte si ZDARMA náš Vánoční seznam. Vytiskněte ho, nalepte na třeba dveře a vytvořte z něj rodinnou hru, která vám vánoční čas krásně oživí a uvidíte, jak bude vás i děti bavit.

304_1

2. Nesnažte se stihnout všechno
Tím nemyslím, abyste neudělali vše ze svých seznamů, ale pokud víte, že vás každoročně stresuje pečení 10 druhů cukroví, rovnou si to usnadněte a udělejte ho míň. Můžete se třeba zeptat každého člena rodiny na jeho oblíbený druh a udělat jen ty, nebo rovnou objednat cukroví jinde, není na tom nic špatného.

3. Nenechávejte nic na poslední chvíli
Nevím jak vám, ale mně se představa běhání po nákupáku ověšená taškami týden před Vánoci nelíbí. A ještě ty fronty, no uff. Když vše začnete řešit s předstihem a nebudete to odkládat, nebude vás to tolik ‘bolet' finančně, ale ani fyzicky :). Spoustu dárků navíc můžete vyřešit přes internet a nebudete se stresovat ani tím, zda vám stihnou dorazit do Štědrého dne.

4. Řekněte si o pomoc
Pokud jste dva, požádejte o pomoc partnera, pokud jste single rodič, tak přátele, nebo někoho z rodiny. Opravdu nemusíte vybírat vánoční papír jen vy, ani nemusíte tahat vánoční stromek v jednom. Říct si o pomoc je umění, které vám ale opravdu život usnadní. No a do úklidu? Do toho zapojte klidně i děti!

TIP:

Domluvte se s přáteli a udělejte třeba společné pečení, kterým si pomůžete navzájem. Můžete se sejít a v jeden den toho upéct více, nebo můžete každý doma upéct jiný druh a potom si část cukroví rozdělit. Sharing is caring.

5. Dělejte i něco jiného
Zajděte se projít do lesa a nakrmit ptáčky, nevynechejte letos rozsvícení vánočního stromečku a dejte si horkou čokoládu nebo punč na vánočních trzích. O tom totiž ty svátky přeci jsou.

Věřím, že letošní Vánoce budou kouzelnější než ty loňské a aby byly ještě o chlup hezčí, připravili jsme pro vás pár dárků. Tady si můžete stáhnout náš Vánoční seznam, který můžete s dětmi pojmout jako rodinnou vánoční hru.

Pro vaše ratolesti jsme připravili roztomilé spojovačky a omalovánky, které můžete dětem dát, když budete doma potřebovat chvíli klidu

Omalovánka jelínek

307

Omalovánka medvídek 

306

Omalovánka tučňák 

308

No a nemohli jsme zapomenout ani na dopisy pro Ježíška, které najdete ve dvou verzích: Dopis pro chlapečky a Dopis pro holčičky.

305_1

Klikněte, stáhněte, vytiskněte a hlavně… si letošní Vánoce užijte v klidu a v lásce s vašimi nejbližšími.

Vaše Adela z Monbaby

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz